Česky Deutsch

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Nebojte se architekta > 8. díl: "Architektonická studie interiéru"

8. díl: "Architektonická studie interiéru"



Datum konání:
8.3.2020

V minulém dílu jsme se věnovali komplexní architektonické studii domu. Zaměřme se ještě na chvíli detailně na architektonickou studii interiéru.

Navážeme rovnou na to, co byste od studie interiéru měli očekávat. V první řadě je potřeba se dohodnout, v jakém rozsahu budete interiér řešit, tzn. jaké místnosti konkrétně.

Studie má dát vašemu interiéru tvář i tvar. Měli byste vědět o každé místnosti, jak vypadá podlaha, stěny, strop, co je před oknem (téma interiérového stínění), jak a čím se bude v místnosti svítit, budou-li radiátory, pak kde a jaké barvy.

Další kapitolou je nábytek. Nejčastěji navrhujeme atypický, tedy na míru vyráběný nábytek. Ten jediný umí využít prostor do posledního centimetru.

Položky jako jídelní stůl, židle, gauč, a pár dalších nazýváme mobiliář. To jsou kusy nábytku, které nemá cenu nechat vyrábět na míru, ty kupujeme v obchodě.

Některé prostory domu jsou svým vybavením specifické. Jedná se zejména o koupelny, WC, kuchyně, technické místnosti, kde se věnuje pozornost sanitárnímu vybavení a povrchům z keramických obkladů a dlažeb.

Všechny jmenované atributy musí architektonická studie interiéru řešit. Víme tedy, jak tyto prvky, vypadají, ale ještě nevíme, z čeho konkrétně jsou zhotoveny, co přesně máme koupit – tedy přesnou specifikaci. Tímto se zabývá Projekt interiéru (=Specifikace).

Naším cílem je, abyste získali jistotu, že jste návrhem spokojeni.

Když si nebudete jisti, začnete s největší pravděpodobností provádět změny během realizace, a to bývá komplikované, způsobuje zmatky na stavbě a v konečném důsledku prodražení nebo chyby.

 

Získaná studie vás provede okolo domu ve 3D prostorovém modelu, takže i laik získá konkrétní představu navrhovaného domu.

Při návrhu domu nepospíchejte a vše si dobře promyslete.


Napište nám

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů
Chráněno službou reCAPTCHA.